De flesta vet att det är betydligt lättare att hålla vikten om man lever ett aktivt liv. Ett aktivt liv behöver dock inte nödvändigtvis betyda att man måste gå på gymmet eller skaffa en dyr motionshobby. Det finns gott om vardagsmotion som man kan använda sig av utan att det behöver kännas som om viktminskningen tar över hela livet eller kostar skjortan. Det är faktiskt lättare att gå ner i vikt om det på ett naturligt sätt passar in i vardagspusslet.

Cykla eller promenera dig i form

Om man älskar att jogga finns det inget roligare sätt att komma i form på än att jogga i skogen eller ta en kvällstur genom staden. Oavsett vilken motionsform man föredrar kan man passa på att välja något som man tycker är roligt. Då blir viktminskningsprojektet lättare. Bär man runt på många extrakilon kan man med fördel promenera sig i form med lite inspirationsmusik i öronen. De spelar ingen roll om man bor i staden eller på landet. Promenera, cykla eller jogga kan man nämligen göra överallt.

Rörelse i grupp

En del människor känner att de behöver hämta positiv energi och kraft från en motionsgrupp. Att röra sig tillsammans med likasinnade och till exempel prova på aerobics kan tillföra en riktig energiboost. Det kostar en slant att skaffa sig medlemskap men det kan man med fördel använda arbetets friskvårdsbidrag till. På detta sätt kan man skaffa sig subventionerad hjälp för att bekosta medlemskap på ett gym, på simhallen eller till exempel på ett motionscenter.

Skaffa hund

Behöver man extra motivation att komma ut och röra på sig kan det vara en bra idé att skaffa en hund. Bättre promenadkompis kan man nästan inte hitta. En hund behöver regelbunden motion och älskar skogspromenader. Dessutom kommer man ut ur huset och får gott om frisk luft.